Keďže chceme byť odborníkmi v tom čo robíme, snažíme sa absolvovať každé školenie. Nebolo to inak ani keď nám prišla ponuka na školenie AEG. Zvyčajne býva školenie len na skok od Bratislavy no tentokrát prišla výzva. Vysoké Tatry. Možno si poviete že to nie je až tak ďaleko, no absolvovať túto cestu v jeden deň hore dole a medzi tým sa sústrediť na školenie bola celkom zábava. Čo Vám poviem 698km a 17 hodín na nohách.


Napriek tomu musíme povedať že sme si odniesli aj s kolegami bohaté skúsenosti, informácie a zážitky.



Hneď po príchode sme mali špeciálne uvítanie pred hotelom. Nie nie nečakal nás tam medveď, ale neboli ste veľmi ďaleko.


Takýto krásavec nás prišiel osobne pozdraviť až z hôr nad hotelom

Úvodom školenia sme sa rozdelili do skupín, jedna šla variť a druhá mala teoretickú časť, neskôr sme sa vystriedali, takže môžeme povedať, že sme získali teoretické aj praktické skúsenosti so spotrebičmi AEG.

Praktickou časťou nás sprevádzal šéfkuchár Gorazd Stančák

Popri kulinárskom zážitku sme počúvali aj teóriu varenia so spotrebičmi AEG, pretože Gorazd je nielen šéfkuchár a aktívny používateľ spotrebičov AEG, ale aj školiteľ. 


Ak si zakúpite jednu z vybraných multifunkčných parných rúr AEG, máte nárok na podobný kurz varenia zadarmo, pod vedením šéfkuchára Martina Polláka.


Navarili sme si výborné bravčové karé, s pečenými zemiakmi. Karé bolo pripravené predom metódou Sous-Vide, a regenerované v parnej rúre, čo mu dodalo jedinečnú chuť.

Druhá skupina pre nás pripravila bulgur so zeleninou a morčacím mäsom, taktiež pripraveným metódou Sous-Vide.

Musíme zhodnotiť, že s parnými rúrami AEG naozaj dokážete pripraviť jedlo, ako zo špičkovej reštaurácie.

Multifunkčné parné rúry


Výhody varenia v parnej rúre


  • pečenie, grilovanie, dusenie, varenie, Sous-Vide

  • zdravé varenie

  • zachovanie vitamínov, stopových prvkov a živín v surovinách

  • farba a tvar zeleniny ostane rovnaký, nakoľko nie je potrebné pridávať žiadnu vodu, parná rúra si poradí sama.

  • na rozmrazenie zeleniny bude postačovať 5-10 minút v rozohriatej rúre

  • ak v parnej rúre pečiete naraz mäso, ryby, zemiaky a zeleninu, nemusíte sa báť, že by navzájom absorbovali chute a vône.


Funkcie multifunkčných parných rúr:



Sous-Vide

  • šťavnatosť pokrmov s intenzívnejšou chuťou

  • dlhšie varenie vo vákuu pri nízkej teplote, ktorá je presne stanovená

  • zdravé chutné a rovnomerné varenie



Umývačky riadu


Po príprave jedla a kulinárskom zážitku je viac než dobré mať v kuchyni pomocníka v podobe umývačky riadu. 


O jej výhodách a šetrení sme si už hovorili v predošlom článku (TU), preto sa pozrime priamo na jej špecíalne funkcie.


S ComfortRails už nebudeme nikdy počuť cinkanie tanierov v umývačke. Tieto koľajničky zabezpečia najplynulejší pohyb koša

                        ComfortLift - unikátne zdvíhanie dolného koša do úrovne horného, vďaka čomu sa pri nakladaní a vykladaní riadu nemusíte zohýbať.
AirDry - prirodzené prúdenie vzduchu pri sušení, 10 minút pred koncom celého cyklu umývania sa dvierka automaticky otvoria a zabezpečia cirkuláciu vzduchu                          
  
SatteliteClean - systém piatich sprchovacích rovín a satelitné rameno, ktoré sa pohybuje rôznymi spôsobmi, preto má až trikrát lepší dosah.
SoftSpikes, SoftGrip - gumové hroty a držiaky, ktoré jemne držia krehké poháre a chránia ich pred preklopením a rozbitím

Práčky a sušičky


Po perfektnom zážitku z kuchynských spotrebičov sme pokračovali na teoretickú časť ohľadne práčiek a sušičiek.

Najzaujímavejším  poznatkom pri práčkach bola funkcia Autodose. Nové práčky s touto funkciou ponúkajú 3 priehradky na pracie detergenty, dve na automatické dávkovanie a jednu na manuálne. Čím sa ale líši Autodose pri nových práčkach je, že Autodose násypku na aviváž si môžete preprogramovať aj na druhý prací prostriedok.


SoftWater - táto technológia vyčistí a zmäkčí vodu ešte pred tým ako sa dostane do bubna. V takejto vode pracie prostriedky pracujú efektívnejšie aj pri nižších teplotách. Navyše Vaše oblečenie si zachová svoju kvalitu aj po 50 pracích cykloch, pretože sa z vody odstránia aj minerály, ktoré môžu znehodnocovať vlákna.

Automatické zváženie náplne a na mieru upravený prací program, nebude žiadnym problémom pre funkciu ProSense.

ProSteam je dokonalá funkcia pre tých, ktorým sa nechce žehliť. K praciemu cyklu pridáte aj parný, a to zabezpečí po vypraní narovnané vlákna odevov.

Toto školenie bolo pre nás bohaté na informácie a praktické skúsenosti, už teraz vieme, že budúci rok nezaváhame ani na sekundu a zúčastníme sa znova.