Tak ako každý rok, i tento sme mali možnosť byť súčasťou školenia značky Whirlpool, aby ste od nás mali vždy aktuálne informácie a zaujímavosti.

Táto jedinečná udalosť sa konala v malebnej Modre, ktorá je obklopená nádhernou prírodou Malých Karpát. Celým školením nás sprevádzala p. Papáčová, ktorá má vo Whirlpoole už 30 ročné skúsenosti. Práve preto bolo ťažké položiť jej otázku, na ktorú by nevedela odpovedať. 

Počas školenia sme si prešli postupne kompletný sortiment značky, unikátne vlastnosti a funkcie jednotlivých modelov.
V stručnosti sme pre Vás zhrnuli najzaujímavejšie body, o ktoré sa s Vami radi podelíme.


RÚRY

Rúry s funkciou COOK4 sú špeciálne navrhnuté tak, aby nedochádzalo k zmiešavaniu chutí a vône pri súčasnom pečení rôznych druhov jedál. Môžete piecť až na 4 úrovniach naraz, pričom sa nemusíte báť vložiť súčasne napríklad mäso a koláč.  

                         

Mali sme možnosť vidieť aj Multisense4 senzorovú teplotnú sondu, ktorá drží stabilný tvar a to zaručí, že sa neponorí ani do riedkeho cesta na koláč. 


TIP pri používaní: Pozor aby ste sondu neumiestnili blízko kosti, pretože meranie môže byť nepresné nakoľko kosť vedie teplo rýchlejšie ako mäso. 




INDUKČNÉ VARNÉ DOSKY



                                     FlexiSide/FlexiMax/FlexiFull - Spojenie varných zón a jeho využitie pri varení na vyhradenej časti plochy, alebo na celom povrchu varnej dosky. Túto funkciu využijete hlavne pri väčších nádobách.

Program ChefControl Vám zabezpečí rozdelenie varnej plochy na tri rozdielne teplotné zóny. Vysokú, strednú a nízku. Ak potrebujete zmeniť teplotu varenia, postačí Vám presunúť hrniec po varnej ploche do inej teplotnej zóny bez nutnosti meniť nastavenia.                                                                                                     

CHLADNIČKY

                                  Konvertibilný priestor - samostatná časť v dolnej oblasti chladničky, v ktorej máte na výber až 6 možností teplôt. Od 10° pre víno až po -22°C pre dlhodobé skladovanie potravín. Môžete si teda vybrať, či tento priestor využijete ako mrazničku, alebo chladničku.

6. zmysel neustále sníma zmeny teploty pri otvorení dvierok alebo vložení potravín. Zabezpečuje rýchle obnovenie ideálnej teploty v chladničke a mrazničke.


Najzaujímavejším modelom, ktorý sme mali možnosť vidieť naživo bol model WQ9I MO1L. Táto chladnička Vám dopraje všetky unikátne funkcie, ktoré sme spomenuli vyššie, a nielen to.

                            

Jedná sa o 4 dverovú triple NoFrost chladničku

Jej interiér nie je klasický biely, ako sme zvyknutí, ale elegantne šedý s nerezovou stenou systému MultiFlow. Vizuálny dojem z interiéru dokonale dopĺňa nerezový efekt na zásuvkách v spojení s horným a bočným LED osvetlením. Pomaly rozjasňujúce LED svetlá po otvorení chladničky poskytujú dostatočný čas na prispôsobenie očí.


Z vonkajšej strany chladničku zdobí kompaktný výrobník ľadu, ktorý dokáže dávkovať aj ľad aj studenú vodu. 


Všetky nastavenia jednoducho zadáte na  4,5 palcovom displeji.


UMÝVAČKY


                                                                                                                                             Dozvedeli sme sa aj to ako funguje 6. zmysel zmysel pri umývačkách riadu. Senzory neustále monitorujú stupeň zakalenia vody pri umývaní a automaticky riadia celý proces.  

PowerClean Pro - vysoký tlak zadných trysiek dokonale odstráni aj odolnejšie pripáleniny.                                                                                                                                

                  PowerDry - systém aktívneho 3D sušenia prúdením vzduchu v uzavretom okruhu, s ktorým budete mať suchý aj plastový riad.

Najdôležitejšou informáciou v rámci umývačiek, je nízka spotreba vody, pri vybraných nových modeloch len 6,5l.         
    

PRÁČKY


Nové poznatky sme nadobudli aj v súvislosti s kategóriou práčiek. 

Spoločnosť Whirlpool vylepšila konštrukčné vlastnosti, ktoré predchádzajú koróziám aj po dlhšej dobe používania. 

Pyšní môžeme byť aj na to, že Whirlpool používa v práčkach ZEN motor, ktorý bol vyvinutý na Slovensku. Je pripojený priamo na os bubna, čo znižuje vibrácie a hlučnosť. Pri praní dosahuje len 48 dB a pri odstreďovaní 68 dB.
Za zmienku stojí aj automatické dávkovanie tekutých pracích prostriedkov. Násypka obsahuje 2 komory na automatické dávkovanie a jednu komoru na manuálne dávkovanie. Manuálne dávkovanie využijete v prípade, ak periete tkaniny, na ktoré potrebujete špeciálny prací prostriedok. V nastaveniach si potom viete veľmi jednoducho zvoliť, ktorú komoru chcete pri danom programe použiť.                                                                                            



Zaujímavosti, informácie a praktické rady, ktoré sme sa dozvedeli sú veľkým prínosom, s ktorým Vám budeme vedieť vždy správne poradiť pri výbere spotrebiča, aby spĺňal všetky Vaše očakávania.