Spoznajte funkcie indukčných varných dosiek, ktoré Vám zjednodušia varenie.

Ak túžite po dokonalých výsledkoch varenia, indukčné varné dosky majú dnes už množstvo funkcií a technológií, s ktorými vytvoríte z jedla gurmánsky zážitok a z varnej dosky dokonalého pomocníka v kuchyni. V dnešnej dobe môže byť zložité vyznať sa v názvoch funkcií a v tom, čo daná funkcia dokáže, niekedy najmä pri nejednotných názvoch, ktoré používajú výrobcovia.


Funkcie pri varení

Ak potrebujete roztápať čokoládu, med alebo maslo, varná doska dokáže udržiavať konštantnú teplotu 42°C a preto sa nemusíte obávať pripálenia alebo nedokonalého roztopenia. Takúto funkciu nájdete pod označením Rozpúštanie (Whirlpool) SoftMelt (Gorenje), EasyMelt (Mora).
Popri varení sa zvykneme venovať aj iným povinnostiam a určite sa aj Vám stalo, že hrniec jednoducho vykypel. Varné dosky môžu mať aj snímač silného varenia, ktorý sleduje bod varu. Značka Electrolux túto funkciu označuje ako SenseBoil. Pri dosiahnutí silného vrenia sa automaticky zníži teplota ohrevu a zmierni sa intenzita vrenia.
Keď už sme pri snímačoch, čo tak si povedať o snímači smaženia? Ak túžite po dokonale vysmaženom jedle, alebo rovnomerne pripravených palacinkách, určite Vás bude táto funkcia zaujímať. Princípom funkcie je, že snímač vysmážania, zabezpečuje rovnomerné zohriatie povrchu panvice, vďaka čomu bude každá palacinka rovnaká. Funkcia je označovaná ako SenseFry (Electrolux), PerfectFry (Bosch), fryingSensor Plus (Siemens).
Ak sa Vám zdá čakanie na zovretú vodu nekonečné, alebo potrebujete rýchlejšie varenie, riešením pre Vás budú varné dosky s funkciou PowerBoost. Táto funkcia Vám zabezpečí rýchle zohriatie dočasným zapnutím najvyššieho výkonu. 

Intuitívne technológie

Pri používaní veľkých panvíc, alebo hrncov Vám rovnomernú prípravu pokrmov zabezpečí funkcia Bridge. Je to zvislé spojenie ľavej, alebo pravej varnej zóny do jednej.

Automatické nastavenie teploty jednotlivých varných zón Vám zabezpečí funkcia MoveMode. Možno si kladiete otázku, čo ale znamená automatické nastavenie teploty? Jednoducho, Vy položíte hrniec a varná doska podľa jeho umiestnenia do konkrétnej varnej zóny nastaví intenzitu výkonu. Ak potrebujete napríklad od varenia odbehnúť na pár minút, stačí Vám presunúť hrniec do zóny s nižším výkonovým stupňom, bez toho aby ste museli akokoľvek meniť nastavenia varnej dosky.
Ak chcete mať vašu kuchyňu dokonalú, zlatým klincom na záver bude varná doska so zabudovaným odsávačom pár. Vy pokojne varíte a nemusíte si robiť starosti s odsávaním. Odsávač automaticky prispôsobuje intenzitu výkonu podľa teploty. Čím vyššia teplota tým vyšší stupeň odsávania. Tip od nás Nižšie sme si pre Vás pripravili zopár modelov varných dosiek, ktoré budú verným pomocníkom vo Vašej kuchyni.


Tip od nás

Nižšie sme si pre Vás pripravili zopár modelov varných dosiek, ktoré budú verným pomocníkom vo Vašej kuchyni.